Uhvaćen serijski provalnik. Optužen za 17 teških krađa provaljivanjem

Provaljivao je u parkirane automobile, samoposlužne automate, kontejnere za ostavu i garderobu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 26-godišnjakom kojega se tereti za 17 teških krađa provaljivanjem, a od kojih su tri ostale u pokušaju.

Spomenuti je operirao na području Novog Zagreba i neovisno o dobu dana, provalio je u ukupno 12 parkiranih vozila. Tom bi prilikom obio vrata ili razbilo staklo, a iz vozila je krao razni alat poput bušilice, brusilice, odvijača, motorne pile, kompresora i drugo, osim u jednom pokušaju kada nije uspio ništa otuđiti. Također, u dva je navrata došao do dvije samposlužne autopraonice gdje je provalio u samposlužne aparate te otuđio kovanice.

Nadalje, u noćnim je satima došao u krug poduzeća na području Novog Zagreba, prišao kontejneru gdje je alatom potrgao lokot na ulaznim vratima, međutim iz njega nije ništa otuđio. Tada je otišao do drugog kontejnera gdje je pokušao obiti vrata, ali u tome nije uspio.

Naposljetku, došao je u prostor zgrade u izgradnji, prišao je kontejnerima za ostavu i garderobu zaposlenika, prikladnim alatom polomio lokot, ušao unutra i ispremetao stvari, međutim ništa nije otuđio.

Materijalna šteta cijeni se na oko 130 tisuća kuna.