Udruga Ozana obilježava 30 godina podrške osobama s teškoćama u razvoju

U povodu velikog jubileja pokrenula je i kampanju "Za novih 30!"
udruga ozana Igor Kralj/PIXSELL

Udruga za podršku osobama s teškoćama u razvoju Ozana svečano je proslavila 30 godina rada i počela kampanju “Za novih 30!” u kojoj od građana, tvrtki i institucija prikuplja donacije za svoje programe.

Riječ je o programima učenja, socijalizacije i terapije za korisnike s intelektualnim teškoćama koji, izlaskom iz školskog sustava, teško nalaze prilike za druženje, rad i uključivanje u zajednicu.

– U Ozani i po završetku školovanja nastavljaju razvijati vještine za što veću samostalnost. Ovdje nalaze svoje mjesto, sigurnost i društvo, ali i svrhu, što je važno za ispunjen život, istaknula je tajnica udruge Sandra Kerovec.

Ravnateljica Centra Ozana Barbara Sajko rekla je da su morali obustaviti predškolski program zbog poteškoća s održivošću jer je u Gradu Zagrebu obustavljen javni poziv na koji su se godinama javljali, no, izrazila je uvjerenje da je to privremena situacija.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak uputila je poruke podrške i najavila dolazak u Ozanin Štrikeraj cafe već idućeg tjedna, gdje je česta i rado viđena gošća.

Inače, kroz programe Ozane u protekla tri desetljeća prošlo je više od 120 djece s teškoćama u razvoju i 70-ak mladih i odraslih s invaliditetom o kojima je brinulo desetak stručnjaka.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo