U Zelini ‘pao’ serijski provalnik koji je pokrao robu vrijednu gotovo 900 tisuća kuna

Policajci iz Svetog Ivana Zeline prijavili su danas 45-godišnjaka kojeg sumnjiče da je unazad šest godina na području više županija provaljivao u tvrtke, trgovine, skladišta i vikendice, počinivši pritom štetu od 875.800 kuna

Policajci iz Svetog Ivana Zeline prijavili su danas 45-godišnjaka kojeg sumnjiče da je unazad šest godina na području više županija provaljivao u tvrtke, trgovine, skladišta i vikendice, počinivši pritom štetu od 875.800 kuna.

Zagrebačka policija priopćila je kako je osumnjičeni tijekom prosinca 2014., listopada 2015. te srpnja i listopada 2018. godine na području Zagreba, Siska i Križevaca provalio u prostorije Hrvatskih šuma i triju poduzeća. Tamo je krao motorne pile, motorne kosilice, trimere te druge razne vrste alata i opreme. Neke od tih ukradenih predmeta naknadno je prodavao drugim osobama.

Prijavljeni 45-godišnjak je u prosincu, zajedno s još dvojicom nepoznatih počinitelja, provalio u skladište jednog samoborskog poduzeća, odakle je ukrao 12 setova alata. Uz to, u ožujku je na Trešnjevci ukrao BMW đakovačkih registarskih oznaka, dok je tijekom svibnja, listopada, studenog i prosinca 2019. provalio u još četiri trgovine i skladišta na području Sesveta, Ludbrega i Zagreba.

Nakon provale u Ludbregu, osumnjičeni je ukradeni alat i opremu stavio u kombi Citroen Jumper varaždinskih oznaka, u vlasništvu tvrtke u čije je prostorije provalio te je ukradene predmete sakrio u ranije provaljenu vikendicu slovenske državljanke u Svetom Ivanu Zelini. U policiji kažu da je on i ranije ukradene predmete skrivao i skladištio u toj vikendici u kojoj je pronađena i poluautomatska puška sa spremnikom i 10 komada streljiva.

Provalnik se sumnjiči i da je u siječnju 2019. u Svetom Ivanu Zelini za 600 eura neovlašteno prodao pištolj s dva spremnika za streljivo i 26 komada streljiva, iako je njihova prodaja kao i posjedovanje građanima dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.