U Zagrebu započinje kontrola mikročipiranja pasa

Komunalni redari provodit će kontrolu po gradskim četvrtima, počevši od istočnog prema zapadnom dijelu grada

Grad Zagreb

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja u predvorju zagrebačke Gradske uprave održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena kontrola mikročipiranja pasa u Zagrebu.

S tim u svezi pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić pozvao je sugrađane na suradnju s komunalnim redarima koji će provoditi kontrolu mirkočipiranja po gradskim četvrtima, počevši od istočnog prema zapadnom dijelu grada, a kako bi se provela sustavna provjera svih kućanstava koji posjeduju psa.

Kontrola mikročipiranja pasa iznimno je važna za Grad Zagreb, a provedbom iste ispunile bi se obveze Grada sukladno Zakonu o zaštiti životinja te ostvarila značajna ušteda proračunskih sredstava, jer neodgovorno napušten i neoznačen pas izravno spada na brigu Grada Zagreba.

Također, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Damir Skok pozvao je sve zainteresirane sugrađane, a posebice one koji žele udomiti životinje, da u subotu, 9. listopada, dođu u Dumovec – sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba i pridruže se obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja gdje ih očekuje bogat program.

Cilj manifestacije je edukacija građana, posebice onih najmlađih, o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima. Više o samom programu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja možete pročitati OVDJE.