U Zagrebu udvostručen broj cijepljenih

Osjetan je učinak novouspostavljenih cijepnih punktova u domovima zdravlja
zagreb korona cijepljenje Davor Puklavec/PIXSELL

Odaziv na cijepljenje u Zagrebu se tijekom utorka udvostručio zbog novouspostavljenih cijepnih punktova u domovima zdravlja, gdje je cijepljeno 1899 osoba, među kojima najveći broj njih prvom dozom, poručio je zagrebački Ured za zdravstvo.

Pridoda li se i broj cijepljenih na punktu na Velesajmu, gdje se jučer cijepilo 1988 osoba, u Zagrebu je tijekom utorka cjepivo protiv covida-19 primilo ukupno 3877 osoba, što je dvostruko više nego dan ranije. Među 3877 cijepljenih aplicirano je ukupno 2506 prvih doza (1263 u domovima zdravlja i 1243 na Velesajmu, gdje je cijepljeno i 250 turista).

Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević ističe kako se radi o nepredviđenom velikom interesu na lokalnim punktovima, koji će biti dostupni Zagrepčanima svakoga dana u njihovim kvartovima, uključujući i vikendom.

S obzirom na to da se na nekim cijepnim punktovima stvaraju veće gužve, Ured za zdravstvo moli građane da se pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, drže razmak i nose zaštitne maske.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo