U Zagrebu se smanjuje broj pozitivnih na koronavirus

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 46 novooboljelih od koronavirusa, od čega su jedna trećina kontakti ranije oboljelih
zagreb-4764697_1280

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 46 novooboljelih od koronavirusa, od čega su jedna trećina kontakti ranije oboljelih, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je na konferenciji za novinare da je od 46 novooboljelih kod njih 15 utvrđeno da su kontakti ranije pozitivnih, a za devet novooboljelih je izloženost na godišnjim odmorima – Zadar, Biograd, Split, Murter, Poreč.

Za šest novooboljelih osoba obrada je u tijeku, a za njih osam utvrđen je uvoz koronavirusa. Šostar je istaknuo da imaju kontinuirani uvoz koronavirusa iz okolnih zemalja ljudi koji dolaze u Hrvatsku a koji su COVID pozitivni.

– Još jednom se pokazuje da su nam jako veliki problem upravo oni koji su asimptomatski pozitivne osobe, a i dalje imamo dosta onih koji imaju negativnu epidemiološku anamnezu, rekao je Šostar.

Imamo i 42 više izliječena. Konačna bilanca je 682 izliječena, a 646 aktivnih slučajeva, dodao je.

Ističe i kako se u Zagrebu kontinuirano smanjuje broj pozitivnih. Podsjetio je da su imali izvještavanje od petka da je bilo 93-oje novozaraženih, pa onda 63 i sada 46.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo