U Zagrebu se intenzivira lokalna transmisija koronavirusa

U Zagrebu je 13 novooboljelih osoba od koronavirusa

U Zagrebu je 13 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

– Tijekom jučerašnjeg dana u gradu Zagrebu dijagnosticirano je 13 COVID-pozitivnih bolesnika. Pojačana je aktivnost i kroz domove zdravlja na razini primarne zdravstvene zaštite i bilo je oko 219 korisnika koji su posjetili domove zdravlja. Samoizolacija je određena za 10 osoba, a na testiranje je upućeno 76 osoba, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Također, kroz ‘drive in’ sustav domova zdravlja uzorak je uzet u još 166 osoba koje su upućene na testiranje u Nastavni zavod “dr. Andrija Štampar”vjekoslav , dodao je te istaknuo da zdravstveni sustav funkcionira zadovoljavajuće, prilagođeno uvjetima koje zahtjeva epidemiološka situacija.

Voditeljica službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Vanja Tešić rekla je da su tijekom protekla 24 sata proveli 351 testiranje na koronavirus te da je 13 novooboljelih u Zagrebu i propisane su 104 mjere samoizolacije.

– Od 13 novooboljelih – jedna osoba je strani državljanin, import iz Švicarske, sedam osoba su kontakt sa pozitivnim osobama, a za pet osoba imamo negativnu epidemiološku anamnezu, što govori u prilog intenziviranju lokalne transmisije, zaključila je Tešić.