U Zagrebu privremena regulacija prometa

Privremena regulacija prometa traje do 23. rujna
gužva promet zagreb Patrik Macek/PIXSELL

U Zagrebu će od 16. do 23. rujna za promet biti zatvorena Masarykova ulica na dijelu – od Gundulićeve do Preradovićeve i Preradovićeva – od Masarykove do Berislavićeve.

Pristup će biti dopušten samo stanarima i pravnim osobama koje u dvorištima imaju osiguran parkirališni prostor. Opskrba će biti dopuštena do 9 sati, a taxi-stajalište u Masarykovoj bit će privremeno ukinuto. Promijenit će se i dopušteni smjer prometa u Berislavićevoj ulici, u koju će ulaz biti iz Gajeve ulice.

Na Dan bez automobila, 22. rujna, od 8 do 20 sati, za motorni promet bit će zatvoren uži centar Zagreba: Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Andrije Hebranga – Gundulićeva – Ilica – Mesnička – Demetrova – Ilirski trg – Radićeva – Trg bana J. Jelačića. Moći će prometovati interventna i komunalna vozila, vozila osoba s invaliditetom koja imaju prebivalište u toj zoni, javni gradski prijevoz i taxi-vozila.

Na Dan bez automobila od 18 do 21 sat privremeno će, radi održavanja biciklijade, za motorni promet biti zatvorene ulice i trgovi u središtu Zagreba.

Iz Grada vozačima preporučuju da izbjegavaju dolazak vozilima u uži centar grada te da umjesto osobnih vozila koriste javni gradski prijevoz i druge alternativne oblike prijevoza.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo