U Zagrebu predstavljen projekt Centar za integraciju

Cilj projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja žrtava obiteljskog nasilja, beskućnika i ovisnika integriranjem kapaciteta ključnih dionika te transferom znanja i usluga u četiri županije, naime Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj te Šibensko-kninskoj

Grad Zagreb

U auli zagrebačke Gradske uprave predstavljen je projekt Centar za integraciju, vrijedan milijun i pol kuna. Cilj projekta je poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja žrtava obiteljskog nasilja, beskućnika i ovisnika integriranjem kapaciteta ključnih dionika te transferom znanja i usluga u četiri županije, naime Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj te Šibensko-kninskoj.

– Kako vam je poznato, Grad Zagreb je prepoznat po svojoj socijalnoj politici, a poseban naglasak stavlja na sugrađane koji se nalaze u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti pa svojim mjerama i aktivnostima osigurava nadogradnju sustava i pružanje sadržajnije skrbi. Projekt ‘Centar za integraciju’ nastao je prateći potrebe naših sugrađana, a suradnja s udrugama i ustanovama koje rade na tom problemu nam je iznimno važna, poručio je okupljenima gradonačelnik Milan Bandić.

Partneri na projektu su Dom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja “Duga – Zagreb”, Udruga Dom nade – udruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama te Psihijatrijska bolnica “Sveti Ivan” koji će pružati usluge ciljanim skupinama, dok će Grad biti njegov nositelj i koordinator narednih 24 mjeseca.