Ulaz je besplatan

U Zagrebu otvorena 58. Međunarodna vrtna izložba – Floraart

Posjetiteljima će se do nedjelje predstaviti 160 hrvatskih i 10 stranih izlagača s čak 100 tisuća sadnica
floraart Igor Kralj/PIXSELL

U zagrebačkom Parku Bundek danas je otvorena 58. Međunarodna vrtna izložba – Floraart. Slogan ovogodišnje izložbe je “Cvijet za bolji svijet”, pod kojim se okupilo 160 hrvatskih i 10 stranih izlagača s čak 100 tisuća sadnica.

Izložba je otvorena do 2. lipnja, prostire se na 30 tisuća kvadrata, a ulaz je besplatan. Program nudi niz događanja, čak 29 instalacija od kojih svaka ima temu i poruku, dok je za najmlađe otvoren Floragrad gdje će moći pogledati predstave i sudjelovati u radionicama. Pripremljen je i Florastadion, a inspiracija je skorašnje nogometno prvenstvo.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuvši kako je Floraart važan dio turističke ponude Zagreba, ali i jedinstveno hortikulturno događanje u ovom dijelu Europe.

– Ponosan sam što Grad svake godine sufinancira ovu vrtnu izložbu, zapravo jedno od najvećih ovakvih događanja u ovom dijelu Europe. Ovo je jedno od najljepših događanja u gradu Zagrebu, poručio je gradonačelnik i pozvao sve da do nedjelje posjete Floraart.

Događanja
Grad Zagreb