Dani dječjih vrtića Grada Zagreba

U Zagrebu otvoren stručno-znanstveni skup “Tim oko djeteta – inkluzivna kultura dječjih vrtića”

Skup je nizom panel rasprava okupio najbolje domaće i strane stručnjake s područja predškolskog obrazovanja, s ciljem razmjene znanja i iskustava u radu s djecom s poteškoćama i primjene istih u svakodnevnoj praksi
240515_ZSS (2) Grad Zagreb

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec otvorila je stručno-znanstveni skup “Tim oko djeteta – inkluzivna kultura dječjih vrtića”, koji se odvija u sklopu manifestacije “25. dani dječjih vrtića Grada Zagreba”.

Skup je nizom panel rasprava okupio najbolje domaće i strane stručnjake s područja predškolskog obrazovanja, s ciljem razmjene znanja i iskustava u radu s djecom s poteškoćama i primjene istih u svakodnevnoj praksi.

Pozdravivši prisutne, zamjenica Dolenec kazala je kako je tema predškolskog odgoja jedna od ključnih tema Gradske uprave, a konačan cilj je univerzalna dostupnost gradskih vrtića.

– Grad Zagreb je nedavno od Europske komisije dobio zlatnu nagradu za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti 2024., za svoj doprinos razvijanju vrijednosti jednakosti i nediskriminacije. Fokus ovog stručnog skupa tiče se izravno teme inkluzije – rani predškolski odgoj, obrazovanje i rad s djecom s poteškoćama, a navedeno traži multisektorski pristup i ranu intervenciju u radu s najmlađim uzrastom, dodala je.

Navela je i kako Grad i nadležni gradski ured kontinuirano sve ovo vrijeme ulažu napore u poboljšavanje radnih uvjeta i širenje kapaciteta gradskih vrtića. ‘

– Za kvalitetu obrazovnog procesa najvažniji su ljudi, a ulaganje u razvijanje njihovih znanja i vještina mora biti od velike važnosti.

Podsjećamo kako se manifestacija “25. dani dječjih vrtića Grada Zagreba” održava se od 13. do 19. svibnja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Grada Zagreba, dječjih vrtića Grada Zagreba i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Događanja
Grad Zagreb