U Zagrebu otvoren Greencajt, najveća zelena manifestacija u regiji

Festival je do nedjelje otvoren na prostorima stare zagrebačke Tvornice električnih žarulja i u Rougemarin parku
greencajt zagreb Grad Zagreb

Na prostorima stare zagrebačke Tvornice električnih žarulja (TEŽ) i u Rougemarin parku do nedjelje je otvoren vodeći zeleni festivala u regiji – Greencajt.

– Važnost održavanja ovog festivala prije svega leži u osvješćivanju važnosti i potrebe većeg angažmana prema boljoj i održivijoj budućnosti. Iako smo mala zemlja, možemo se pohvaliti kako imamo građane s velikim idejama koji mogu biti pokretači promjena. Zahvaljujući velikom interesu i odazivu hrvatske javnosti, kompanija, organizacija, kao i pojedinaca koje povezuje zajednički cilj – zelenije i održivije sutra, vjerujemo kako će upravo Greencajt potaknuti na prvi korak i velike promjene, istaknuo je na otvorenju direktor Greencajt festivala Vinko Filipić.

Okupljeni su na uvodnom panelu “Pametni gradovi” imali priliku čuti kakvi su izgledi da Zagreb do iduće godine dostigne Osijek po pitanju zbrinjavanja i razvrstavanja otpada te koje su sličnosti između Berlina i Virovitice. Raspravljalo se o budućim smart city rješenjima, prioritetima u prometu, kao i o pametnim primjerima ozelenjivanja funkcioniranja gradova prema europskim standardima.

Petak i subota rezervirani su za brojne zanimljive i edukativne panele, predavanja i diskusije velikih domaćih i svjetskih stručnjaka, s ciljem podizanja svijesti o utjecaju klimatskih promjena i održivijem načinu života. Posjetitelji imaju priliku obići jedinstvenu Expo zonu koja donosi izložbu najnovijih modela električnih i hibridnih automobila, ali i uživati u mirisnim delicijama veganske i vegeterijanske kuhinje s potpisom hrvatskog poznatog chefa Marina Medaka, dok večer donosi dobre ritmove i zabavu za pamćenje poznatih hrvatskih glazbenika.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska