U Zagrebu otvoren 19. Festival jednakih mogućnosti

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima
festival jednakih mogućnosti Sanjin Strukić/PIXSELL

Na Trgu bana Josipa Jelačića otvoren je Festival jednakih mogućnosti (F=M), tradicionalna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima.

Festival posljednjih 19 godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu u gradu te pozitivno utječe na razvoj društvene svijesti o invaliditetu. Cilj mu je predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa te razvoj svijesti o pravima i slobodama izoliranih društvenih skupina i doprinosa izjednačavanju njihovih mogućnosti s mogućnostima drugih građana.

Organizator i idejni začetnik je Društvo tjelesnih invalida, dok projekt podupiru resorna tijela Vlade RH, Grad Zagreb te Turistička zajednica grada Zagreba.

Tijekom tri dana trajanja, dakle do 30. lipnja, Festival će obuhvatiti glazbeno-scenske, likovne, filmske, edukacijsko-rekreacijske i sportske sadržaje, dok više o samom programu možete pročitati OVDJE.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska