U Zagrebu obilježen Svjetski dan osteoporoze

Hrvatsko društvo za osteoporozu, također je najavilo kampanju i javnozdravstvenu akciju "Aktivno za zdrave kosti" u sklopu koje će provesti probir ranog otkrivanja osteoporoze za oko 300 Zagrepčana
svjetski dan osteoporoze zagreb Grad Zagreb

U povodu Svjetskog dana osteoporoze danas je održana konferencija za medije u prostorima Tribine Grada Zagreba, a organizirali su je Hrvatsko društvo za osteoporozu, Hrvatsko vertebrološko društvo i Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba.

O najnovijim statističkim pokazateljima glede osteoporoze te o važnost njezine prevencije, dijagnostike i ustrajnog liječenja govorili su dopredsjednik Hrvatskog društva za osteoporozu Zlatko Giljević, voditeljica Službe za epidemiologiju i prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti HZJZ Ivana Brkić Biloš, predsjednik Hrvatskoga vertebrološkog društva Simeon Grazio te predsjednica Hrvatskog društva za osteoporozu Vesna Mijoč.

Hrvatsko društvo za osteoporozu, također je najavilo kampanju i javnozdravstvenu akciju “Aktivno za zdrave kosti” u sklopu koje će provesti probir ranog otkrivanja osteoporoze za oko 300 Zagrepčana.

Predstavnike medija i uvažene stručnjake uime Grada Zagreba pozdravila je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević te istaknula da je za obilježavanje Svjetskog dana osteoporoze dosad izdvojeno više od 250 000 kuna za promidžbu ove važne teme u javnosti.

– Grad Zagreb je pokrovitelj ovoga nacionalnog i svjetskog dana već dugi niz godina. Tijekom pandemije smo možda prolongirali odlaske u zdravstvene ustanove na preventivne preglede. No, ovo je pravi trenutak da se pokrenemo i da ih u sklopu ove inicijative obavimo, rekla je pročelnica.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo