U Zagrebu obilježen Dan Ekonomskog fakulteta

Ove godine fakultet je obilježava i 102. obljetnicu postojanja
221201_Dan Ekonomskog fakulteta (2) Grad Zagreb

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu danas je obilježio svoj dan, ujedno i 102. obljetnicu postojanja.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ovom je prilikom istaknuo da Zagreb može biti ponosan što ima ovaj fakultet koji je bitan ne samo za gospodarski razvoj Zagreba, nego i za gospodarski razvoj cijele Hrvatske.

– Ekonomski fakultet međunarodno je prepoznatljiv te je napravio veliki iskorak u odnosu na druge fakultete Sveučilišta u Zagrebu, rekao je gradonačelnik Tomašević te dodao da imaju i važnu savjetodavnu ulogu i za lokalnu i nacionalnu vlast u razdoblju koje je ispred nas.

– Interes mladih za ekonomijom, menadžmentom i studiranjem na Ekonomskom fakultetu iz godine u godinu sve je veći, naglasio je gradonačelnik te pozdravio napore koje fakultet ulaže u razvoj suvremenih obrazovnih programa i kvalitete studija, kao i osmišljavanju i provedbu projekata i programa.

Dekanica fakulteta Sanja Sever Mališ istaknula je da je Ekonomski fakultet u Zagrebu jedini koji pripada u jedan posto elitnih fakulteta iz područja ekonomije i poslovne ekonomije priznatih u cijelom svijetu, te je jedini stekao najprestižniju međunarodnu EQUIS akreditaciju visokoobrazovnih institucija na području ekonomije i poslovne ekonomije, a odnosi se na akreditaciju cijele institucije i svih njezinih procesa i aktivnosti. Osim toga, dekanica je naglasila kako je upravo Ekonomski fakultet izazvao najveći interes ove godine kod srednjoškolaca na državnoj maturi, čak 10 000 maturanta izabralo je studijske programe fakulteta.

Uz gradonačelnika Tomaševića, dekanicu fakulteta Sanju Sever Mališ, prisutnima su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja i izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Filipović te izaslanik predsjednika RH-a Velibor Mačkić.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska