U Zagrebu kreće pojačan nadzor neformalnih okupljanja

Žele se spriječiti okupljanja mladih ispred HNK i na Jarunu

Sanjin Strukić/PIXSELL

U Dubrovniku su od 1. ožujka zabranjena javna događanja s više od 15 ljudi, a u Zagrebu je preporučeno da se pojača nadzor neformalnih okupljanja te poveća broj tramvaja i autobusa u javnom prijevozu.

Dio je to preporuka Nacionalnog stožera Civilne zaštite iz odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za dubrovačko područje gdje je u zadnje vrijeme povećan broj novozaraženih koronavirusom te za Grad Zagreb gdje se oko HNK i na Jarunu okuplja velik broj mladih.

Za Zagreb je mjerama koje ostaju na snazi do 31. ožujka propisano obvezno pridržavanje svih epidemioloških mjera na svim društvenim i javnim okupljanjima, poput priredbi, misa, obreda, sportskih natjecanja. Preporučeno je povećanje broja tramvaja i autobusa u javnom gradskom prijevozu u opsegu koji je moguć s obzirom na kapacitete Zagrebačkog električnog tramvaja.

Također, preporučen je pojačan nadzor neformalnih okupljanjima, koja su u posljednje vrijeme zabilježena u Zagrebu, primjerice ispred HNK ili na Jarunu.

Organizatori dopuštenih društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata obvezni su kontrolirati provođenje epidemioloških mjera.