U Zagrebu 45 novooboljelih. Izliječilo se 14 osoba

Najveći broj novozaraženih, njih 20, kontakti su s prethodno pozitivnim osobama, a trećina, odnosno njih 14 su povratnici s godišnjeg odmora
U Zagrebu 45 novih slučajeva koronavirusa Sandra Šimunović/PIXSELL

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najveći broj novooboljelih su kontakti s prethodno pozitivnim osobama.

Najveći broj novozaraženih, njih 20, kontakti su s prethodno pozitivnim osobama, a trećina, odnosno njih 14 su povratnici s godišnjeg odmora. Tri su slučaja uvezena iz Austrije i Bosne i Hercegovine, u dva slučaja nejasna je epidemiološka anamneza, dok je za njih šest epidemiološka obrada još u tijeku.

Za 74 osobe izdana je mjera samoizolacije, a oporavilo se 14 osoba više u odnosu na prethodni dan.

-S obzirom na to da se blago povećava broj pozitivnih koji su u bliskom kontaktu sa svojim bližnjima dobili virus, pozivamo povratnike da se odgovorno ponašaju i da se po pojavi bilo kakvih simptoma jave liječniku obiteljske medicine koji će ih onda po potrebi uputiti na testiranje- rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Sandra Šikić te pozvala mlade
na odgovornost prema starijim sugrađanima i svojim ukućanima.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić istaknuo je da je gradonačelnik Milan Bandić donio odluku o pojačanoj aktivnosti testiranja kroz domove zdravlja, kako bi se rasteretila navala na Nastavni zavod Andrija Štampar.

-U posljednja smo tri dana imali 546 posjeta. Da bi rasteretili obujam posla koji se izrazito povećao na Nastavnom zavodu Andrija Štampar povećat će se aktivnost kroz Covid ambulante domova zdravlja. Riječ je o tri lokacije; Dom zdravlja istok u Grižanskoj ulici, Dom zdravlja Centar u Sigetu na Aveniji Većeslava Holjevca, te Dom zdravlja zapad u Prilazu baruna Filipovića- rekao je Jelić.

-Tamo se i do sada testira gotovo 100 ljudi svaki dan. Sustav funkcionira pod velikim opterećenjem- dodao je.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo