U Vrbovcu ponovo drugoligaški nogomet!?

Prvak 3. HNL skupine sjever u sezoni 2019./20. Mladost iz Ždralova potpisala je ugovor, da ako prođu kvalifikacije za popunu 2. HNL-a, svoje domaće utakmice u jesenskom dijelu 2020. igraju na Gradskom stadionu Vrbovec

Prvak 3. HNL skupine sjever u sezoni 2019./20. Mladost iz Ždralova potpisala je ugovor, da ako prođu kvalifikacije za popunu 2. HNL-a, svoje domaće utakmice u jesenskom dijelu 2020. igraju na Gradskom stadionu Vrbovec.

U povodu mogućnosti da se na vrbovečkom Gradskom stadionu ponovo nakon 20 godina igra drugoligaški nogomet, predsjednik trećeligaša Vrbovca Mato Jelić je dao sljedeću izjavu:

„Naš klub ima izuzetno dobro razvijene sportske odnose s Mladosti iz Ždralova koji traju godinama još iz razdoblja tijekom 1970-tih kad je PIK Vrbovec igrao u Međupodsaveznoj ligi Bjelovar – Daruvar – Virovitica. Ta suradnja nastavljena je i u sadašnje vrijeme odigravanjem mnogih prijateljskih utakmica u Ždralovima i Vrbovcu. Upravo na bazi prijateljskih odnosa kao i infrastrukturnih uvjeta koje imamo na Gradskom stadionu bio je održan sastanak između našeg kluba i Mladosti koje su predstavljali predsjednik Ivica Željko Beljan i Renato Radić. Postignut je dogovor da Mladost igra svoje utakmice kao domaćin na jesen 2020. na Gradskom stadionu zbog čega je potpisala gradskom firmom koja upravlja Gradskim stadionom u Vrbovcu. Prilikom pregleda travnjaka delegacija iz Ždralova je iskazala samo superlative u kojem se stanju nalazi jer je održavanje na prvoligaškoj razini. U Ždralovima će se istodobno raditi na ispunjavanju drugoligaških uvjeta za koje čelništvo Mladosti vjeruju da će ih ispoštovati u proljeće 2021. Ovim putem želimo našim sportskim prijateljima iz Ždralova uspješne kvalifikacije za ulazak u 2. HNL. Međutim, želim skrenuti pozornost da prema odlukama HNS-a klubovi mogu igrati utakmice samo na području svoje županije. Nadamo se da će Odbor za licenciranje HNS-a omogućiti Mladosti, ako prođu kvalifikacije, da svoje drugoligaške utakmice igraju u Vrbovcu, jer trenutno nemaju uvjete da ih igraju na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Energetska obnova Gradskog stadiona Vrbovec koja traje od ljeta prošle godine trebala bi se unatoč epidemiji koronavirusa uspješno privesti u skorašnje vrijeme. Tako će Vrbovec ponovo imati najbolje infrastrukturne uvjete, koje je imao i prijašnjem razdoblju, u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Mi smo u obvezi prema Mladosti da osiguramo drugoligaške kriterije. Stoga je kod nas boravila osoba iz HNS-a zadužena za licenciranje, koja nam je pružila instrukcije, koje još kriterije moramo dotjerati/ispuniti da se u Vrbovcu može ponovo igrati drugoligaški nogomet. Naime, PIK Vrbovec je zadnju svoju drugoligašku sezonu na ovom stadionu igrao 2001./02. Ovo je veliki građevinski zahvat koji je projekt Grada Vrbovca koji će uskoro izgledom i funkcionalnošću biti na ponos svih sportaša i građana.

Ovim putem želim izvijestiti vrbovečku sportsku javnost da funkciju voditelja NŠ Vrbovec i dalje u klubu obavlja Tihomir Bradić, koji je u vrijeme izbijanja epidemije koronavirusa bio primarno fokusiran na zdravstvenu sigurnosti svih mladih nogometaša i trenerske struke. Naime u klubu je od samog početka epidemije pa do danas zdravlje igrača, trenera i svih drugih nogometnih dionika u našem klubu na prvom mjestu. Idući tjedan u četvrtak 21. svibnja bit će održana sjednica Izvršnog odbora na kojem će se donijeti odluke u vezi daljnjeg funkcioniranja kluba u vrijeme krize izazvane pandemijom i pada klupskih prihoda zbog otkazivanja većine sponzorstava.“

U sličnoj situaciji u kakvoj se sada nalazi Mladost bio je i PIK Vrbovec u sezoni 1987./88. kad se renovirao vrbovečki stadion. Stoga su vrbovečki nogometaši bili primorani da igraju svoje utakmice kao domaćini u Regionalnoj ligi ZO Zagreb skupina jug u jesenskom dijelu u Križevcima, a proljetni dio u Dugom Selu i Vrbovcu. Ipak, to ih nije spriječilo da pod trenerskom palicom Krešimira Ganjte osvoje prvenstvo ispred glavnog konkurenta zagrebačkog Vrapča i plasiraju se u Hrvatsku nogometnu ligu skupinu sjever.

Prvenstvo su tada osvojili: Boško Amidžić, Anđelko Antolić, Ivica Banović, Mladen Domladovac, Miljenko Dujmović, Željko Habeš, Hasan Husanović, Željko Ivančić, Anto Jularić, Ante Klarić, Zlatko Kornet, Stjepan Ljatifi, Denis Madžar, Željko Majcen, Željko Marković, Željko Novosel, Željko Palikuća, Siniša Pašić, Miroslav Pekčec, Tomica Pisačić, Ivan Posarić, Darko Pušić, Branko Smetiško, Željko Šalamun, Ivan Šimatović, Dražen Štefanac, Damir Talaja i Milan Tkalec.