U trećeligašu Vrbovcu nema više voditelja Nogometne škole Vrbovec

U trećeligašu Vrbovcu od danas nema više profesionalnog voditelja Nogometne škole Vrbovec, Tihomira Bradića, koji je na toj funkciji bio zaposlen od lipnja 2018.

U trećeligašu Vrbovcu od danas nema više profesionalnog voditelja Nogometne škole Vrbovec, Tihomira Bradića, koji je na toj funkciji bio zaposlen od lipnja 2018. godine.

Naime, uslijed smanjenja financijskog priliva od strane Grada Vrbovca koja je izazvala epidemija koronavirusa, predsjednik Mato Jelić donio je odluku da će se ubuduće funkcija voditelja NŠ Vrbovec obavljati volonterski ili uz određenu naknadu, a ne više zasnivanjem radnog odnosa. Tihomir Bradić je bio voditelj NŠ Vrbovec dvije godine i u tom razdoblju je bio suočen s mnogim problemima, poteškoćama i nedaćama u radu nogometne škole.

Rukovodio je zajedno s trenerima mladeži s 9 selekcija mlađih kategorija koji su se natjecali na lokalnom, županijskom i međužupanijskom rangu natjecanja. Sudjelovao je u organizaciji vrbovečkog nogometnog turnira Pikolo te u pripremama nastupa mladih nogometaša na raznim turnirima Zagrebačke regije. U njegovo vrijeme se polagano i sustavno podizala kvaliteta rada nogometne škole, a zato treba puno znanja, iskustva, odricanja i vjere da se napravi iskorak u radu jer to ne ide preko noći nego traje godinama. To nije bilo lako napraviti u Gradu Vrbovcu koji je suočen s demografskom stagnacijom, jer mlade obitelji godinama odlaze svoju životnu sreću potražiti diljem Europe i svijeta, kao i u drugim hrvatskim gradovima, a sam Vrbovec je naselje koje prema zadnjem popisu iz 2011. ima tek 4.947. stanovnika.

U povodu razrješenja s mjesta voditelja NŠ Vrbovec Tihomir Bradić je izjavio:

„Od danas počinjem raditi za vrbovečki Komunalac, raznositi njihove račune. Ugovor o radu kao zaposlenika u NK Vrbovcu traje mi do 1. lipnja ove godine nakon čega više nisam zaposlenik kluba. Smatram da bi u trećeligašu Vrbovcu uvijek trebao biti profesionalac na poslovima trenerske struke, ako klub želi pratiti trendove ili biti u rangu ostalih renomiranih hrvatskih klubova. Vrbovec ne smije ići ispod svog ugleda i renomea, jer u klubu uvijek ima posla i treba dobro zasukati rukave i primiti se posla, pogotovo sada nakon izbijanja epidemije koronavirusa i svih problema koji su snašli cijelu državu pa tako i naš klub.

Znam da je zaposlenik veliki teret klubu, ali mislim da to Gradu Vrbovcu ne bi trebao niti ne bi smio biti problem, ako ljudi u Gradu žele klub na visokoj razini organiziranosti, funkcionalnosti i uspješnosti na državnoj razini. Zapravo svaki uspješni klub u nacionalnim okvirima je i promidžba samog mjesta u kojem djeluje. Vrbovec je po svojim rezultatima upravo promotor i Grada jer se etablirao na hrvatskoj nogometnoj sceni i da se ne zaboravi spada u rijetku skupinu klubova koji nisu nikad ispadali iz 3. HNL-a. Međutim, ako to u Gradu ne žele to je već neka druga priča. Nadam se da će ovo biti kratka epizoda te da će biti razumijevanja da me se što prije vrati u klub na radno mjesto zbog kojeg sam i dao otkaz u državnoj firmi.“

Pred vrbovečkom Upravom u narednom razdoblju je brzo rješavanje „vrućeg klupskog krumpira“ na mjestu voditelja NŠ Vrbovec. Radi klupskog interesa trebaju što prije odlučiti tko će biti novi voditelj NŠ Vrbovec ili da obznane da je ovo Bradićevo prekidanje klupskog radnog odnosa samo privremenog karaktera koje je prouzrokovala epidemija koronavirusa.

Što prije iznađu rješenje na poziciji voditelja NŠ Vrbovec, to će biti pozitivnije ozračje u trenerskoj struci jer će brzo za par mjeseci krenuti nove pripreme za novu natjecateljsku sezonu u svim selekcijama. Na tom mjestu nužna je osoba koja je prije svega iskusan, ugledan i renomiran trener te provjereni sportski djelatnik s potrebnom trenerskom licencom. Voditelj nogometne škole u svakom renomiranom klubu predstavlja jedno od stožernih mjesta od kojeg uvelike ovisi rad omladinskog pogona, doprinosi razvoju talentiranih mladih igrača za seniorsku momčad i afirmativnom ugledu i imidžu, ali i funkcioniranju kluba.

Upravo zbog toga nije na odmet spomenuti da je profesionalac u NŠ Vrbovec valjda i u interesu Nogometnog središta Vrbovec jer bez kvalitetne trenerske struke teško se može pričati i nekom ozbiljnijem razvoju nogometnog sporta na vrbovečkom području. Shodno tome financijski teret može u cijelosti ili dijelom podmiriti i Nogometno središte Vrbovec koje onda može tražiti od voditelja kontrolu trenerskog rada i u ostalim klubovima.

Obzirom da u Vrbovcu nepunu godine nije imenovan sportski direktor otkad je na toj poziciji ostavku dao Denis Madžar u ljeto prošle godine te više nema ni voditelja NŠ Vrbovec, prva klupska operativka je preko noći postala tajnica Irena Starešec.