U subotu Put bijele rode

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije i Turistička zajednica općine Pisarovina organiziraju s ciljem zaštite, očuvanja i promocije bijele rode 3. biciklijadu „Put bijele rode“, koji će se održati u subotu, 11. svibnja.

Okupljanje je u 9,30 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini, dok je start biciklijade u 10 sati. Ruta je jako privlačna, jer će se voziti prekrasnim predjelima netaknute prirode uz rijeku Kupu do zavičajnog muzeja Donja Kupčina. U zavičajnom muzeju je za sve sudionike organiziran obrok, besplatno razgledavanje muzeja, predavanje o strogo zaštićenoj vrsti rodama, i prezentacija o boravku u misiji u Tanzaniji.

Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail: [email protected] ili tel. 099 409 5514. Prvih 100 prijavljenih dobiva majice.

Inače, bijela roda je pokazatelj zdravog života, zdravog tla, zdrave vode i čistog okoliša u kakvom svi želimo živjeti. Roda kao simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika povezuje kulturnu i prirodnu baštinu prekrasne Zagrebačke županije.