U Studentskom centru do subote traje Smotra Sveučilišta

U Francuskome paviljonu Studentskog centra otvorena je tradicionalna Smotra Sveučilišta na kojoj se od 21. do 23. studenog učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o studijskim programima, uvjetima studiranja te nastavku profesionalne karijere.

Prigodnim govorom rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras otvorio je svečanost pa je mladima poželio da tijekom Smotre pronađu sve informacije o hrvatskim visokoškolskim ustanovama koje ih zanimaju, a kako bi izabrali ono što žele.

-Na hrvatskim sveučilištima stvaramo najbolje od najboljih, a tome svjedoči i činjenica da smo po studentskoj zapošljivosti među 300 najboljih sveučilišta- kazao je rektor Boras.

Prepoznatljivost Smotre je u njezinom nastojanju da uvijek pomaže učenicima završnih razreda srednjih škola i ostalim zainteresiranima da se što bolje upoznaju sa studijskim programima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskim životom i svime što im može olakšati izbor studija.

-Izaberite ono što volite, jer radeći ono što voliš, posao ti postane poziv- istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Smotra je za posjetitelje otvorena u danas i sutra, od 10,00 do 18,00 sati te u subotu od 9,00 do 15,00 sati, a ulaz je besplatan.