U srijedu misa za sve žrtve pandemije koronavirusa

U Hrvatskoj će misu predvoditi kardinal Josip Bozanić u župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi
misa bozanić Željko Hladika/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić predvodit će u srijedu u sklopu molitvene inicijative Vijeća europskih biskupskih konferencija misu za žrtve pandemije u župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi.

Misu će prenositi Hrvatska radiotelevizija na trećem programu, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, napominjući da se u biskupskim konferencijama europskog kontinenta od Pepelnice slave mise za žrtve pandemije, po utvrđenom redoslijedu, a HBK je na rasporedu u srijedu.

– Svaka se europska biskupska konferencija uključila u organizaciju barem jedne mise: bit će to poput stvaranja molitvenog lanca, euharistijskog lanca u kojem ćemo se spomenuti i moliti za mnoge osobe, rekao je predsjednik CCEE kardinal Angelo Bagnasco i dodao kako se u toj molitvi također žele spomenuti obitelji koje su u tuzi i svih onih koji su i u ovome času pogođeni tom bolešću i zabrinuti za svoj život.

Napomenuo je kako inicijativa želi pružiti znak zajedništva i nade za cijeli kontinent te dodao da su europski biskupi uz svoje kršćanske zajednice i svećenike.

– Zahvalni smo svima koji se i dalje posvećuju onima kojima je pomoć najpotrebnija, naglasio je i podupro njihovo predano zalaganje riječima, a ponajprije molitvama kako bi zajedno gledali prema boljoj budućnosti.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska
Vjera