U školama kreće ekološka proizvodnja ljekovitog bilja

S ciljem upoznavanja populacije osnovnoškolskog uzrasta i mladih o potrebi razvoja ekološke poljoprivrede za profesore osnovnih škola s područja Zagrebačke županije održana je radionica u sklopu projekta „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“. Projekt je pokrenuo županijski odjel za poljoprivredu, a nazočnima ga je predstavio pročelnik Josip Kraljičković.

Domaćin prve radionice na kojoj se okupilo 19 predstavnika osnovnih škola bila je Osnovna škola Rugvica u kojoj je predstavljen ogledni primjer školskog vrta u kojem će se najprije educirati nastavnici i rugvički učenici i to za uzgoj, doradu i preradu ljekovitog te začinskog bilja.Radionicu je vodila prof.dr.sc. Sandra Voća s Agronomskog fakulteta koji je ujedno i jedan od partnera u projektu.

Završetkom edukacije nastavnici će provoditi teoretsku i praktičnu nastavu u školskim vrtovima u svojim matičnim školama koje su zainteresirane za sudjelovanje u projektu, razvijajući kod djece praktične vještine i dodatna znanja o važnosti ekološke proizvodnje, bioraznolikosti te održivog gospodarskog razvoja.