U Resniku otvoren novi dječji vrtić, škola, vatrogasni i društveni dom

Izgradnja nove infrastrukture predstavlja veliki napredak za kvalitetu života stanovnika
200907_resnik otvorenje (1) Grad Zagreb

U bliskoj suradnji s Resničanima vratili smo stari sjaj jednom od najstarijih naselja u Zagrebu, a ovo što je napravljeno će ostati za buduće generacije- rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti otvorenja nove područne škole, vrtića, vatrogasnog doma i prostorija mjesne samouprave u Resniku.

Kako se čulo, osim područne osnovne škole s pet učionica, četiri razredna odjela i sportskom dvoranom te dječjeg vrtića za dvije odgojno-obrazovne skupine s vanjskim igralištem, Resnik je dobio i moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane te ostalim potrebnim sadržajima za kulturno-umjetničko djelovanje.

-Ovaj projekt započeo je prije oko četiri godine i izrađen je u skladu sa željama i prijedlozima mještana, a zahvaljujući svesrdnoj pomoći gradonačelnika, danas imamo sve objekte koje su potrebni jednom rastućem mjesnom odboru- rekao je predsjednik Vijeće Gradske četvrtPeščenica – Žitnjak Dragan Vučić.

-Resnik je, poslije Kaptola i Gradeca, najstarije naselje u Zagrebu. Ove godine slavi 806 godina postojanja, a ovo je najljepši način da se obilježi ta obljetnica. Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševac niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu. Ovakve zahvate Resnik čeka već sto godina- dodao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Mjesnog odbora Resnik Dominik Žibrat je naglasio da izgradnja nove infrastrukture predstavlja veliki napredak za kvalitetu života stanovnika.

-Nakon dugog niza godina, a zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskom upravom i gradonačelnikom, Resnik danas može biti ponosan na novu infrastrukturu. Imamo svoju školu, svoj vrtić, najmoderniji dom za naše vatrogasce te nove prostorije mjesne samouprave. Ovo predstavlja veliki iskorak za Resnik i njegove stanovnike- istaknuo je Žibrat.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo