U Poreču se okupila muška rukometna reprezentacija. Horvat: Očekujem puno od nje

U Poreču su započele pripreme za susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske koji se igra 27. lipnja u Pontevedri te za prijateljski ogled dan kasnije s Egiptom

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Poreču i počela s pripremama za susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske koji se igra 27. lipnja u Pontevedri te za prijateljski ogled dan kasnije s Egiptom.

Izborniku Hrvoju Horvatu odazvalo se 17 igrača. Od onih koje je pozvao krajem svibnja, zbog ozljeda morali su otkazati Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević. Umjesto njih pozvani su Gianfranco Pribetić i Marko Račić.  Među njima su neki po prvi put, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s europskim prvacima, i četvrtfinalistom posljednjeg Svjetskog prvenstva.

– Evo nas na kraju jedne turbulentne i atipične sezone: Motiv ovdje u Poreču je ogroman. To je mlada reprezentacija, očekujem puno od nje, igramo protiv europskog prvaka, četvrte reprezentacije svijeta. Probat ćemo se suprotstaviti jakim reprezentacijama, kazao je izbornik Horvat dodavši kako ipak na popisu nisu svi igrači koje je htio u Poreču.

– Nismo uspjeli okupiti sve što smo željeli jer još su neke lige u igranju, a i zbog ozljeda te zato jer neki klubovi ne puštaju neke igrače. Tu imamo puno potencijala, ovo je dobro za mlade dečke, skupljaju iskustvo i znanja, upoznaju se sa mnom i sva sljedeća okupljanja će im biti lakša, nadovezao se.

Popis igrača za susrete sa Španjolskom i Egiptom: Moreno Car (RK NEXE), Dino Slavić (ABANCA ADEMAR LEON), Marin Jelinić (RK NEXE), Valentino Ravnić (RK PPD ZAGREB), Karlo Godec (RK DUBRAVA), Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB), Fran Mileta (RK NEXE), Gianfranco Pribetić (RK NEXE), Marko Račić (PAUC HANDBALL), Veron  Nančinović (RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO), Halil Jaganjac (RK NEXE), Ante Ivanković (RK DUBRAVA), Tin Lučin (ABANCA ADEMAR LEON), Filip Vistorop (RK PPD ZAGREB), Zvonimir Srna (RK PPD ZAGREB), Luka Šebetić (TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL), Tomislav Severec (RK NEXE)