U ponedjeljak Vuzmica u Banovu

Nogometni klub Ban Jelačić iz Banova i Savjet mladih Grada Vrbovca organiziraju na uskršnji ponedjeljak, ‘Vuzmicu u Banovu. Paljenje vuzmice predviđeno je za 18 sati.

Između ostalog, posjetitelji će moći ”prigristi” tradicionalnu uskrsnu kuhanu šunku i jaja, a u ponudi će također biti i šaran na rašljama, dok su za okrjepu osigurana razna pića. Druženju uz Vuzmicu prethodi nogometna utakmica 19. kola 2. županijske nogometne lige- Istok između domaćeg Ban Jelačić i vodeće momčadi lige Naftaša iz Ivanić- Grada s početkom u 16 sati.

Savjet mladih Grada Vrbovca, uz sudjelovanje u organiziranju ”Vuzmice u Banovu”, ovih dana započinje i s projektom ”Dajte da i mi biramo” koji ima za cilj uključivanje mladih s područja Grada Vrbovca u odlučivanje o izvođačima koji će nastupiti u zabavnom dijelu programa na manifestaciji ”Kaj su jeli naši stari”, a koji će se provesti u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vrbovca. Također, pri kraju je i druga faza projekta informatizacije i digitalizacije društvenih domova ”DigiDom”, u kojoj su u društvene domove u Poljani, Poljanskom Lugu, Brčevcu, Vrbovečkom Pavlovcu, Negovcu, Samoborcu i Vrhovcu postavljena osobna računala.

Podsjetimo, u prvoj fazi ovog projekta je u navedenim društvenim domovima osiguran besplatan pristup širokopojasnom internetu u suradnji s Vrbovec Wirelessom.