U Pisarovini postavljen AVD uređaj

Drugi će uskoro biti postavljen u Zaprešiću

U sklopu projekta “Utrka za život – RACE”, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je dva AVD uređaja od kojih je jedan jučer postavljen ispred zgrade Općine u Pisarovini, a drugi će uskoro biti postavljen u Zaprešiću.

Osim stavljanja u funkciju ovoga uređaja, projektom je predviđena i edukacija stanovništva za njegovo korištenje, kao i edukacija o osnovama održavanja vitalnih životnih funkcija. Do sada je u sklopu projekta takvu obuku prošlo više od 1200 osoba.

Uz Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije partneri u projektu su Dom zdravlja Mostar i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći IPA. Ukupna vrijednost projekta je 940.443,29 eura, od čega 85% posto otpada na bespovratna europska sredstva dok 15% financira Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

U ime Zagrebačke županije svečanom postavljanju ovog vrijednog uređaja nazočila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.