U nedjelju u Ivanić-Gradu međužupanijski fašnik umirovljenika i građana

U organizaciji Udruge umirovljenika i građana Treća dob uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice, u nedjelju će se održati 19. međužupanijski fašnik umirovljenika i građana.

Povorka će u 15,00 sati s parkirališta na Zelenjaku krenuti ulicom kralja Tomislava do malog trga. Po dolasku na trg, gradonačelnik Javor Bojan Leš – Princu i Princezi Fašnika predat će ključeve Grada uz prigodan igrokaz. Na fašniku će sudjelovati preko 300 maskiranih sudionika iz 17 udruga koji će se predstaviti u tijeku programa uz pjesmu i ples.

Nakon predstavljanja održat će se proglašenje najboljih grupnih maski. Posebnost ove manifestacije, kako stoji i u njezinom nazivu, je dolazak udruga iz drugih županija pa će se tako u Ivaniću sastati razni članovi od Siska i Brckovljana do Crikvenice, i Bakra.

Udruge koje sudjeluju na ovogodišnjem fašniku su; Plesna udruga Magi, Kloštranske mažoretkinje, Puhački orkestar Posavac Ivanić-Grad, Puhački orkestar KUD-a Preporod Dugo Selo, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Bakra, Općinska udruga umirovljenika Lokve, Udruga umirovljenika i građana Treća dob Ivanić-Grad, Udruga umirovljenika i građana Radost Križ, FU Žabe Ivanić-Grad, Udruga umirovljenika općine Križ, Udruga umirovljenika grada Petrinje, Udruga umirovljenika Najbolje godine Sisak, Udruga umirovljenika Bjelovarski slavuji, KUD OSS Posavski Bregi, Udruga umirovljenika Brckovljani i Udruga Prepocharlestonrod Dugo Selo.