U Jastrebarskom besplatna online radionica kreativnog pisanja

Kreativni studio Zvrk u sklopu programa "Vrelo zavičaja" u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe pokreće besplatnu online radionicu kreativnog pisanja!

Kreativni studio Zvrk u sklopu programa “Vrelo zavičaja” u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe pokreće besplatnu online radionicu kreativnog pisanja!

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 9 do 17 godina, a trajat će od 15. travnja do 15. svibnja. U tom razdoblju svaki polaznik radionice dobit će pet spisateljskih zadataka, za svaki će imati šest dana, a upute, obavijesti, sve informacije i napisani tekstovi razmjenjivat će se preko mailova.

Radionicu će voditi magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe, a svi mladi pisci na prigodnoj svečanosti na kraju godine dobit će diplome. Najbolji radovi bit će nagrađeni i objavljeni, a o kvaliteti svih radova koji će nastati za vrijeme ove radionice odlučivat će stručni žiri u sastavu književnica Sonja Zubović, autorica knjige “Liječnici jaskanskog kraja” i članica Čitalačkog kluba žena “Večera uz knjigu” Dunja Čop te književnik Nino Škrabe.

Na radionici će svi prijavljeni uz detaljne upute i smjernice te vođeni svojom maštom i kreativnošću dobiti priliku istražiti razne spisateljske forme i načine pisanja – pisat će se pisma, uzbudljive avanture, dramski tekstovi, pustolovni krimići i horori, romantične bajke. Teme i stilovi će se prilagoditi svakom mladom spisatelju kako bi svatko mogao pružiti svoj spisateljski maksimum te se pritom dobro zabaviti i ponešto naučiti.

Program “Vrelo zavičaja” provodi se od 2018. godine, do sada je održano nekoliko radionica kreativnog pisanja u osnovnim školama u Jastrebarskom i Klinča Selima te postavljene dvije Male besplatne knjižnice. Održavanje programa “Vrelo zavičaja” pomažu Ministarstvo kulture i Hrvatsko društvo književnika.

Za sudjelovanje u radu online radionice kreativnog pisanja roditelji svoju djecu mogu prijaviti do utorka, 14. travnja u 20 sati na mail adresi [email protected] Broj prijava je ograničen pa požurite!