Gavella na 67. rođendan predstavlja projekt “Sanjam(o) predstavu”

Gradsko dramsko kazalište Gavella u petak na 67. godišnjicu svojega osnutka, inaugurirat će novi projekt "Sanjam(o) predstavu", kojim poziva gledatelje da zajedno s glumcima sudjeluju u kokreaciji predstava dok čekaju nove izvedbe 'uživo'

Gradsko dramsko kazalište Gavella u petak na 67. godišnjicu svojega osnutka, inaugurirat će novi projekt “Sanjam(o) predstavu”, kojim poziva gledatelje da zajedno s glumcima sudjeluju u kokreaciji predstava dok čekaju nove izvedbe ‘uživo’.

Kako se ističe u najavi, “Sanjam(o) predstavu” dio je Gavelline daleKOVIDnice pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, a odvijat će se u tri faze.

Na YouTube kanalu kazališta i na društvenim mrežama prikazivat će se kratke snimljene scene, s glumicama i glumcima Gavellina ansambla. Prikazane će scene gledateljice i gledatelji biti pozvani komentirati i sugerirati nastavke odgovorom na pitanje: “Što će se dalje događati?”.

– Na taj će način publika zajedno s nama usmjeravati razvoj materijala i sustvarati ga, ističu iz Gavelle.

Prizore su snimili Boris Svrtan, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Sven Šestak, Enes Vejzović, Filip Križan, Ranko Zidarić, Jelena Miholjević, Anja Đurinović Rakočević, Tara Rosandić, Nikola Baće, Martina Čvek, Tena Nemet Brankov i Amar Bukvić.

“Sanjam(o) predstavu” počinje se emitirati na Youtube kanalu kazališta pet dana uzastopce, počevši od 29. svibnja.

– Nadamo se da će nas ovako nastala cjelina dovesti i do izvedbe uživo, kad se za to stvore uvjeti. U parku, na terasi, u kazališnoj dvorani…, poručuju iz Gavelle.