U Jastrebarsko se vraća Diplomatska berba

Diplomatska berba održat će 30. rujna u vinogradu obitelji Korak na Plešivici

Grad Jastrebarsko

Diplomatska berba u Jastrebarskom ponovo će se održati, a domaćin Diplomatske berbe bit će predsjednik Zoran Milanović. Na inicijativu gradonačelnika Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, predsjednik Zoran Milanović prihvatio je biti domaćinom Diplomatske berbe – manifestacije od izuzetnog značaja za međunarodnu promocije Jaske i njenih vinara, kulture vina te hrvatske tradicijske baštine.

Diplomatska berba originalna je i zaštićena manifestacija koja je zamišljena kroz okupljanje veleposlanika u pitoresknim plešivičkim vinogradima, a koji kroz berbu grožđa upoznaju vinare i vrhunsku kvalitetu vina jaskanskog podneblja. Do sada je održana četiri puta na veliko zadovoljstvo svih diplomata koji su sudjelovali u berbi.

-Diplomatska berba simbolizira uvažavanje tradicijskog i kulturnog nasljeđa, zajedništvo koje iskazujemo u berbi grožđa te povezanost i međudržavno prijateljstvo uz iskrene i prijateljske osjećaje, a to sve zajedno čini one osnovne, najznačajnije i temeljne ljudske vrijednosti. Ovom prilikom u ime svih Jaskanki i Jaskanaca zahvaljujem se predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću što je prepoznao važnost ove lijepe tradicije po kojoj je Jastrebarsko jedinstveno u Hrvatskoj- izjavio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Diplomatska berba održat će 30. rujna u vinogradu obitelji Korak na Plešivici.