U Hrvatsku vraćena još 93 mornara

Kruzer "Carnival Breeze" na kojem su u postupku repatrijacije i 93 hrvatska pomorca, uplovio je jutros u dubrovačku luku Gruž
Dubrovnik: U grušku luku uplovio kruzer s pomorcima iz cijelog svijeta Grgo Jelavić/PIXSELL

Kruzer “Carnival Breeze” britansko-američke kompanije “Carnival Cruise Lines”, na kojem su u postupku repatrijacije i 93 hrvatska pomorca, uplovio je jutros u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak repatrijacije pomoraca u matične države.

Osim Hrvata, na brodu kapaciteta 3700 putnika su i pomorci i brodsko osoblje iz Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske. Oni će po iskrcaju biti u svoje domovine prevezeni charter letovima ili autobusima, a prema uputstvima epidemiologa. MUP će obaviti formalnosti pregleda dokumenata.

Dolasku kruzera “Carnival Breeze”, koji je u dubrovačku luku Gruž zbog promjene plana plovidbe i ne pristajanja u Italiji uplovio dan ranije od najavljenog, prethodio je “Carnival Magic”, koji je 20. svibnja iskrcao oko 760 pomoraca.

Zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, pomorci diljem svijeta već mjesecima imaju problem sa smjenama i povratkom u domovinu. Procjenjuje se kako je oko osam tisuća hrvatskih pomoraca tako ‘zapelo’ po oceanima diljem svijeta.

Hrvatska
Ostalo