U garaži na području Susedgrada pronađeno preko četiri kilograma heroina

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 51-godišnjakom i 43-godišnjakinjom koje se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Osumnjičeni su s ciljem daljnje preprodaje, na zasad još neutvrđeni način, nabavljali veće količine heroina i kokaina koje su skrivali i prepakiravali u obiteljskoj kući na području Črnomerca i u garaži u Susedgradu.

Policijski su službenici 51-godišnjaka zatekli na području Trešnjevke u posjedu 0.9 grama kokaina. Nastavno je obavljena pretraga kuće u Črnomercu, gdje je pronađeno 308 grama heroina i 32.1 gram kokaina, kao i 250 grama kreatina i 24.7 grama paracetamola namijenjenih za povećanje mase kokaina i heroina, digitalne vage, pribor za miješanje i pripremu droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge. Dodatnim angažmanom policajci su došli do saznanja o još jednom prostoru na području Susedgrada, spomenutoj garaži, gdje su u motoru pronašli više od četiri kilograma heroina. 

– Ciljani i planirani rad, angažman i upućenost zagrebačkih policajaca rezultirao je zapljenom 4.533 grama heroina, a što je zajedno sa zapljenom od prije četiri dana ukupno 6.732 grama heroina, koje je sklonjeno s ulice, poručila je na izvanrednoj konferenciji za medije voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti.