U Farkaševcu osnovana Udruga mladih Lupi

Društveni život u Farkaševcu poprima novi izgled
DSC_0137

Društveni život Farkaševca u samo godinu dana dobio je veliki zaokret. Lani je osnovan Nogometni klub Farkaš, koji je započeo i s natjecanjem u 2. ŽNL. Dani općine prošlog su ljeta bili sjajno prihvaćeni od strane mještane, kao i Advent koji je pokupio same pohvale. Na Veliku subotu po prvi je puta održana i manifestacija Uskrs u Farkaševcu, na kojoj se po prvi puta službeno predstavila Udruga mladih Lupi.

-Kao udruga osnovani smo prije dva tjedna. Naš prvotni cilj je naša dobra zabava, a zatim pomaganje Općini na svim projektima u kojima možemo dati svoj obol. Ideja se rodila na Adventu gdje smo bili jako aktivni. Tada smo u dva tjedna osmislili cijeli Advent. Tada se rodila ideja o osnivanju udruge što smo sada i odradili- ispričala nam je predsjednica Udruge mladih Lupi Farkaševac Martina Vlašić.

-Trenutno nas ima dvadesetak i pozivamo sve da nam se pridruže- poručuje Martina.

Načelnik Matija Copak, zadovoljan je što je na području došlo do osnivanja još jedne udruge.

-Drago mi je što smo u vrlo kratkom vremenu potaknuli razvoj društvenog života na području općine. Imamo i naznake osnivanja folklornog društva. Osim toga imamo aktivnu i Udrugu umirovljenika, i sve to doprinosi druženju svih naših mještana. Meni je kao načelniku drago što smo pokrenuli nešto novoga, jer na čelu općine sada je mlada ekipa koja želi dalje razvijati našu općinu- otkrio nam je načelnik Copak.

Događanja
Farkaševac
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija