U Farkaševcu osnovan NK Farkaš Farkaševac

U Farkaševcu nakon devet godina ponovno oživljen nogometni klub

Na današnji dan 2000. godine donijeta je odluka o povratku imena Dinamo. Upravo 14. veljače kao novi početak nogometa u Farkaševcu uzela je nekolicina entuzijasta okupljenih oko Valentina Ščurica koji su nakon devet godina u svome mjestu ponovno odlučili pokrenuti nogometni klub. Prvi korak ka tome cilju je napravljen osnivanjem Nogometnog kluba Farkaš Farkaševac.

-Naši roditelji nas su zadužili za ovo da tu ponovno bude klub te da se tu mladi okupljaju i druže. Ne samo kroz nogomet, nego kroz razna događanja. Prvi smo korak napravili, svi smo se zaželjeli nogometa u svome mjestu. Iskustva imamo, a to želimo iskoristiti za dobrobit svoga mjesta i svoje općine- započeo je razgovor inicijator cijele ove priče Valentino Ščuric, čija je ideja pala na plodno tlo, jer podrška mu dolazi sa svih strana.

-Iznenadio sam se podrškom koju dobivam. Svi nude pomoć i sponzorstva, a to mi jako puno znači i olakšava cijelu ovu priču. Hvala svima- istaknuo je Ščuric, koji se ove zime odlučio vratiti kući te će proljetni dio sezone provesti u redovima Žabnice, s kojom će Farkaševac bude li sve išlo kako treba već najesen igrati prvi općinski derbi.

-Sigurno ćemo igrati, hoće li to biti na ovom igralištu u Farkaševcu, to ne mogu sa sigurnošću reći, no ja vjerujem da ćemo uspjeti stvoriti sve uvjete. Naš prvenstveni cilj je da se okupimo i pokrenemo cijelu ovu priču. Imat ćemo tri općinska derbija, jer tu je i Mladost Brezine. Želim da to budu događaji koji će privlačiti puno ljudi koji će nedjelju provesti u druženju i zabavi- kaže nam naš sugovornik.

Povijest nogometa u Farkaševcu iznimno je bogata, a upravo na tome počiva i entuzijazam ove mlade ekipe koja ne želi da to padne u zaborav.

-Vjerujem kako klub zavrjeđuje i veću pažnju nego prije, kada su našu roditelji na čelu sa Željkom Kukecom nizali uspjehe. Osvajala su se ovdje prvenstva Prve županijske lige, ali i pobjeđivale daleko bolje i kvalitetnije momčadi- priča nam Valentino dok nabraja neke od istaknutijih igrača s ovog područja.

-Prije svega to je Zoran Kukec koji je deset godina bio kapetan Mladosti iz Ždralova, gdje je danas sportski direktor. Tu su još Hrvoje Mlinarić, Marko i Dražen Fulir, Dario Vlašić. Bilo je ih je još- zaključio je naš sugovornik za kraj, koji vjeruje kako će osnivanjem kluba dodatno porasti interes za najvažnijom sporednom stvari na svijetu.