U Farkaševcu kreće gradnja pet dječjih igrališta, u proračunu suficit od 6,7 milijuna kuna

Dječja igrališta će se izgraditi u naseljima Bolč, Donji Markovac, Ivančani, Mački i Prašćevac
DSC_3325

Vijećnici Općinskog vijeća Farkaševac odradili su 11. sjednicu na kojoj su sve točke prihvaćene jednoglasnom odlukom okupljenih vijećnika, koji za načelnika Matiju Copaka nisu imali niti jedno pitanje za vrijeme Aktualnog sata.

Najvažnija odluka s današnje sjednice svakako je gradnja pet dječjih igrališta u naseljima Bolč, Donji Markovac, Ivančani, Mački i Prašćevac. Ukupna vrijednost investicije je 466 tisuća kuna, a uz sredstva iz općinskog proračuna, korist će se i sredstva dobivena na natječajima Zagrebačke županije i Ministarstva graditeljstva.

-Sljedeći tjedan potpisat ćemo ugovor i krenuti s realizacijom tih igrališta, kako bi naša djeca kroz mjesec i pol dana imala infrastrukturu koju će moći koristiti- kazao je načelnik Matija Copak, koji je vijećnicima podastro i izvješće za prvih šest mjeseci ove godine.

-Zadovoljan sam svime što smo postigli. Puno smo radili i realizirali, a raduje me što smo ostvarili i brojna sufinanciranja za te naše projekte- istaknuo je Copak.

Ispred vijećnika se našao i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, kojim svi mogu biti itekako zadovoljni, jer ostvaren je suficit od 6,7 milijuna kuna. Naime, u prvih šest mjeseci uprihodovano je nešto više od 8,9 milijuna kuna, dok su rashodi u istom razdoblju bili veći od 2,2 milijuna kuna.

Farkaševac
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija