U Dubravici do sada izdano nešto više od 20 propusnica

Stožer civilne zaštite općine Dubravica organiziran je od početka krize s korona virusom, a dodatno je pojačao aktivnosti i nakon potresa koji se dogodio u nedjelju ujutro. Danas su najviše okupirani s izdavanjem propusnica za napuštanje područja općine Dubravica onima kojima je to neophodno, a u domeni je njihova stožera.

-Danas do 12 sati smo izdali nešto više od dvadeset propusnica za napuštanje područja općine u razne svrhe. Pokušavamo biti fleksibilni, ali u cilju očuvanja zdravlja svih nas vodimo brigu da nitko ne odlazi bez prijeke potrebe. Imajući u vidu potrebu za koju se propusnica izdaje, ograničavamo i vrijeme trajanja te propusnice, pa neki dobivaju pravo na odlazak u trajanju tek koji sat. Ukoliko ih policija zatekne izvan područja naše općine izvan tog vremena, riskiraju da dobiju kaznu- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof. 

Za sada na području općine Dubravica nije zabilježen niti jedan slučaj oboljelog od korona virusa, a evidentirano je 13 osoba s obavezom samoizolacije. Do sada policija nije morala intervenirati radi kršenja, a Stožer CZ općine Dubravica dodatno provodi izvide nad osobama u samoizolaciji i upozorava ih na značaj poštivanja uputa za njihovo ponašanje.

Srećom, potres na području općine Dubravica nije prouzročio štete na objektima tako da je barem s tog stanovišta situacija donekle jednostavnija.