U Čučerju otvoren dječji vrtić

Vrtić ima kapacitet za tri odgojne skupine, a ukupna vrijednost investicije bila je gotovo 8 milijuna kuna

Grad Zagreb

Djeca iz Čučerja, njih dvadesetak, od danas se igraju i uče u novom, moderno uređenom i potpuno opremljenom područnom objektu Dječjeg vrtića “Kolibri”. Vrtić ima kapacitet za tri odgojne skupine, odnosno 70 djece ukupno, a ukupna vrijednost investicije bila je gotovo 8 milijuna kuna.

– Njime smo zaokružili cjelinu na području Gornje Dubrave, rekla je ravnateljica Vesna Aralica povodom otvorenja novog objekta te naglasila kako će u radu s djecom kroz njihove programe tradicijske kulture i ekološkog odgoja veliku ulogu imati i posebno uređen vanjski prostor – edukativni park s voćnjakom i šetnicom.

Vrtić je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji je istaknuo da svako zagrebačko dijete već dugo vrijeme ima svoje mjesto u vrtiću te objasnio da nastavkom ovakvog modela gradnje, roditelji ne moraju više voziti djecu iz Čučerja do Dubrave, već u svom susjedstvu imaju nov i suvremen vrtić. Dodao je i kako je cilj isto napraviti u svim zagrebačkim kvartovima, kako bi vrtići bili još dostupniji i djeci i roditeljima.

– U prošloj godini, unatoč potresu koji je pogodio Zagreb, otvorili smo čak šest novih objekata – pet vrtića i jednu osnovnu školu, rekao je Lovrić istaknuvši da je većina odgojno-obrazovnih objekata oštećenih u potresu uspješno obnovljena, dok se jedan dio teže oštećenih još obnavlja.