U Botaničkom vrtu otvorena šetnica vrijedna 2 milijuna kuna

Riječ je o šetnici dužine 320 metara koja spaja pješački most na Miramarskoj cesti i Runjaninovu ulicu te građanima pruža mogućnost prolaska kroz Botanički vrt umjesto da hodaju željezničkim nasipom

Grad Zagreb

Botanički vrt od svog osnutka 1889. napokon je dobio svoju južnu ogradu – Sjenatu šetnicu u obliku pergole vrijednu oko tri milijuna kuna. Riječ je o šetnici dužine 320 metara koja spaja pješački most na Miramarskoj cesti i Runjaninovu ulicu te građanima pruža mogućnost prolaska kroz Botanički vrt umjesto da hodaju željezničkim nasipom.

Grad Zagreb je u ovu investiciju uložio 2 milijuna kuna, a cijeli projekt rezultat je sinergije i zajedništva Sveučilišta u Zagrebu i lokalne samouprave.

– Ova će šetnica imati trostruku ulogu – biti će to južna ograda Botaničkog vrta, zatim jedna posebna konstrukcija za veliku zbirku penjačica te trajni pješački koridor neovisan o radnom vremenu vrta, objasnio je prilikom otvorenja gradonačelnik Milan Bandić.

Uz Bandića, otvorenju su nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekanica PMF-a Aleksandra Čižmešija i v.d. voditelja Botaničkog vrta Vanja Stamenković.