U 21 sat zapalite svijeću za tragično umrlu djevojčicu

Inicijativa Zagreb Te Zove pozvala je građane da večeras u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, kao i za svu djecu koja su stradala i još stradavaju od obiteljskog nasilja

Emica Elvedji/PIXSELL

Inicijativa Zagreb Te Zove pozvala je građane da večeras u 21 sat upale svijeće na prozorima za tragično umrlu dvoipolgodišnju djevojčicu iz Nove Gradiške, kao i za svu djecu koja su stradala i još stradavaju od obiteljskog nasilja.

-Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije- stoji u pozivu inicijative pod nazivom “Zapali svijeću – odagnaj mrak večeras u 21 sat”.

Podsjećaju da je dvoipolgodišnja curica koju su roditelji zlostavljali bila pod nadzorom sustava, pod kojim je bio i otac koji je na Pagu bacio svoje četvero djece s balkona i majka iz Pule koja je ubila trogodišnjeg sina. Iz inicijative pitaju zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima.

-Zapalimo večeras u 21 sat na prozorima svijeću za djevojčicu kao i za svu djecu – žrtve nasilja. To je najmanje što možemo učiniti- stoji u pozivu inicijative Zagreb Te Zove.