Tvrtku u kojoj su radili oštetili za više od 700 tisuća kuna

Četvorica zaposlenika jedne karlovačke tvrtke u dobi od 26 do 54 godine osumnjičena su za kazneno djelo računalne prijevare

Četvorica zaposlenika jedne karlovačke tvrtke u dobi od 26 do 54 godine osumnjičena su za kazneno djelo računalne prijevare u iznosu većem od 700.000 kuna te je protiv njih Općinskome državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, priopćila je karlovačka Policijska uprava.

Dvojica njih u dobi od 37 i 54 godine odgovarat će i zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Tvrtku u kojoj su radili od 2. rujna do 13. listopada ove godine oštetili su za više od 700.000 kuna protupravnim prisvajanjem reznih pločica koje se upotrebljavaju u proizvodnim procesima.

U obrazloženju kaznene prijave stoji da su četvorica koja su radila u jednoj karlovačkoj tvrtki osumnjičena da su, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u prostorijama te tvrtke, koristeći se nepripadajućim osobnim identifikacijskim brojevima drugih zaposlenika na automatima za podizanje alata, protupravno prisvajali rezne pločice.

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio protupravno prisvojenih predmeta pronađen je kod osumnjičenika, a tako je utvrđeno i da dvojica od njih nezakonito posjeduju oružje i streljivo.