Troskot najavio ukidanje beneficija lokalnim političarima

Uklanjanjem nepotrebnih troškova ostvarit će se značajne uštede za gradski proračun te iz toga financirati dug i paralelno smanjivati namete za građane i poduzetnike, objasnio je kandidat za gradonačelnika Zagreba

Željko Lukunić/PIXSELL

Mostov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Zvonimir Troskot poručio je da će Mostovci, kada dođu na vlast u Zagrebu, ukinuti sve beneficije lokalnim političarima, od službenih automobila do nepotrebnih naknada.

Troskot je istaknuo da će se ukidanjem takvih beneficija postići uštede i smanjiti gradski dugovi.

– Ako leasing automobila dođe od 4000 do 5000 kuna, a Grad još financira i gorivo, u samo jednoj godini za 17 gradskih četvrti to je trošak od dva do četiri milijuna kuna. Takvih transakcija ima jako puno, ustvrdio je Troskot.

Naglasio je da neće biti ni odlazaka na skupa službena putovanja, niti da će se raditi marketing za Ured za obrazovanje kako to novcem građana radi Jelena Pavičić Vukičević. Već sad je za to potrošeno između 200.000 i 300.000 kuna.

– Intenzivno ćemo raditi da financije Grada dovedemo u red. Uklanjanjem nepotrebnih troškova ostvarit ćemo značajne uštede za gradski proračun te iz toga financirati dug i paralelno smanjivati namete za građane i poduzetnike, poručio je Troskot.