Tri nova slučaja korone potvrđena u Zagrebu

Aktivnih slučajeva je 182, dok je u samoizolaciji 386 osoba

Grad Zagreb

U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 182, a 386 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite

– Jučer su u Gradu Zagrebu registrirane tri pozitivne osobe na bolest COVID-19. Na razini primarne zdravstvene zaštite u COVID ordinacijama obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet pacijenata je određena samoizolacija, izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović-Jelić na konferenciji za medije.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu bilo je pet intervencija vezano za koronavirus, a jedan medicinski tehničar je u samoizolaciji. Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić izvijestila je da je u Zavodu u protekla 24 sata testirano 350 osoba, a za tri nove pozitivne osobe za sada ne znaju uzrok zaraze, odnosno epidemiološka anamneza je negativna.

Vezano za poplave, rok za prijavu šteta produljuje se do petka, a građani kojima treba isušivač mogu se javiti u Crveni križ.