Trećeligaški klub kažnjen zbog treniranja

Policija je na pomoćnom igralištu kluba zatekla trenera te 16 igrača kako imaju kondicijski trening

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska izvijestila je kako se jedan trećeligaški klub oglušio na Odluku Stožera o zabrani treniranja. Prema dostupnim informacijama radi se o Nogometnom klubu Mladost Ždralovi, koja je na polusezoni zauzela prvo mjesto u 3. HNL-Sjever.

Kako policija navodi, u popodnevnim satima stigli su na pomoćno igralište kluba 3. HNL sjever na kojem su zatekli trenera te 16 igrača kako imaju kondicijski trening, na kojem je bio prisutan i član uprave kluba. Dalje navode, kako je tom prilikom utvrđeno da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Zakon kaže da se novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna može kazniti pravna osoba ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i okupljanja. Također, kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od pet do 10 tisuća kuna.