Traži se najbolji vatrogasni likovni i literarni rad

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije raspisala je natječaj za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola od I. do VIII. razreda iz područja vatrogastva. Radovi se zaprimaju do 1. travnja.

Cilj natječaja je podizanje svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacija vatrogastva među mladima. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, a teme radova moraju biti vezane uz vatrogastvo – vatrogasci, vatrogasna vozila, vatrogasna oprema, požari, poplave, spašavanje ljudi i imovine i slično.

Pristigli radovi prvo će proći autorizaciju od strane organizatora natječaja, nakon čega će radovi koji zadovoljavaju uvjete natječaja biti objavljeni na internet stranici čime počinje faza on-line glasovanja za najbolje radove. On-line glasovanje za najbolje radove trajat će od 15. do 23. travnja, a svatko može samo jednom glasovati za jedan likovni te jedan literarni rad.

Svaka prijava na natječaj uz poslani rad mora sadržavati i prijavnicu koja se nalazi OVDJE, a više informacija o natječaju može se pronaći OVDJE.