Tomo Medved: Svi kandidati za ministre su se dokazali

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je uoči užeg kabineta Vlade da su svi potencijalni kandidati za ministre odgovorne osobe koje su se dokazale u dosadašnjem radu te je izrazio zadovoljstvo što je njegov resor ostao autonoman istaknuvši da ima još puno posla
Plenkoviæ i kandidati s liste HDZ-a za 7. izbornu jedinicu posjetili Ravnu Goru Nel Pavletić/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je uoči užeg kabineta Vlade da su svi potencijalni kandidati za ministre odgovorne osobe koje su se dokazale u dosadašnjem radu te je izrazio zadovoljstvo što je njegov resor ostao autonoman istaknuvši da ima još puno posla.

-Konzultacije se još uvijek obavljaju. Uvjeravam vas da će tim koji će dobiti povjerenje od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića biti uspješan, da ćemo raditi za dobrobit našega naroda i da su svi ljudi, koji su uključeni u razgovore i koji su potencijalni kandidati, odgovorni i svojim su dosadašnjim radom i iskustvom pokazali da se mogu nositi s tim velikim izazovima- poručio je Medved.

Dodao je kako u skladu sa svim potencijalnim krizama i rizicima, koji mogu uslijediti zbog pandemije koronavirusa i posljedica na gospodarskom planu, moraju strukturirati ustroj i ljude koji se s time mogu nositi.

Na pitanje je li zadovoljan što je Ministarstvo branitelja ostalo autonomno, odgovorio je da strukturom ustroja Vlade odašilju poruke o tome koliko HDZ, Plenković i Vlada žele realizirati sva područja vezana za branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

-U konačnici, tako se odnosimo i prema svim drugim područjima- poručio je Medved dodavši kako se mora imati jasnu sliku o izazovima, poteškoćama i problemima koje su vezane uz resor branitelja.

-Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti i jako je puno razloga za ostanak i samostalno djelovanje tog resora- ocijenio je.

Nje htio govoriti o broju ministarstava, kao niti komentirati pojedine kandidate za ministre, a vezano za one koji će izgubiti funkciju ministra Medved je rekao da će ići u Hrvatski sabor svi koji su prošli na izborima.

 

Hrvatska
Politika