Tomo Kovačić: Znatno smo poboljšali kvalitetu života

Pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović održana je ovogodišnja proslava Dana Općine Pisarovine, koji se slavi uz blagdan svetog Martina. Tom su prigodom otkrivene i biste velikana; Ante Starčevića, Stjepana Radića te Franje Tuđmana te Trga hrvatskih velikana, čime je općinsko središte dobilo novi izgled.

-Hvala svima vama koji ste pridonijeli na bilo koji način boljitku općine i njezinih mještana. Želim da naša suradnja traje i dalje te da se dogodine vidimo još sretniji veseliji- poručio je predsjednik Općinskog vijeća Tomo Smolković.

O učinjenom u prethodnom razdoblju govorio je načelnik Tomo Kovačić, koji je istaknuo kako se kvaliteta života diže iz godine u godinu.

-U proteklih 26 godina postojanja Općina je doživjela preporod. Posebnu pozornost i proračunska sredstva usmjerili smo na izgradnju komunalne i društvene infrastrukture, čime smo znatno poboljšali kvalitetu života i stvorili uvjete ne samo za ostanak stanovništva, nego i za mogućnost dolaska na naše područje- s ponosom je kazao načelnik Tomo Kovačić.

Takva je politika dovela i do pozitivne gospodarske klime, pa tako danas gospodarska zona u Pisarovini zapošljava 400 radnika.

-Hvala svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju pisarovinskog kraja. I dalje očekujem tako dobru suradnju u sufinanciranju projekata- poručio je načelnik Kovačić.

U ime pokroviteljice proslave, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na postignutim rezultatima vodstvu općine čestitao je njezin savjetnik Vladimir Lončarević, dok je o dobroj suradnji Općine i županije govorio pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković, a u ime svih prisutnih gradonačelnika i načelnika obratio se gradonačelnik susjedne Velike Gorice Dražen Barišić.

-Ponosan sam što zajedno s vama mogu svjedočiti velikom uspjehu koji je Pisarovina polučila u ova dva desetljeća. Ovdje u ruralnim područjima, imamo urbana obilježja, zadovoljno stanovništvo, djecu i mlade obitelji, zadovoljstvo te visoki standard života. Ovo je jedna od općina koja je uspjela opstati i sačuvati svoju samostalnost, što želim i drugim općinama- rekao je Barišić.

Na svečanosti su, između ostaloga uručena i Javna priznanja, a u sklopu proslave Dana općine, Dan otvorenih vrata organizirala je novootvorena Craft pivovara “Varionica”, koja je smještena u Poduzetničkoj zoni.

Fotogaleriju iz Pisarovine pogledajte OVDJE.