Tomo Kovačić: Imamo uvjete za normalno funkcioniranje

-Dosadašnji stupanj razvoja općine te njezin geografski i strateški položaj dovoljan su razlog da više nikada nikome ne padne na um da nepromišljenim odlukama ili populističkim mjerama pokuša ukinuti općinu koja ima sve uvjete za normalno funkcioniranje i samofinanciranje- rekao je prilikom proslave Dana općine Pisarovina njen načelnik, Tomo Kovačić. 

Dan Općine slavi se uz blagdan svetog Martina, zaštitnika cijelog kraja kojeg prema najavama načelnika očekuje daljnji napredak i prosperitet jer načelnik je za vrijeme svečane sjednice najavio brojne projekte koji se planiraju realizirati u suradnji s nadležnim državnim tijelima, Zagrebačkom županijom i sredstvima EU fondova.

-Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatske ceste prepoznali su potrebu i važnost izgradnje nove državne ceste – od čvora Zdenčina na autocesti Rijeka-Zagreb do Pisarovine. Izrada glavnog projekta je u završnoj fazi, a sama gradnja planira je u 2019. i 2020. godini- rekao je Kovačić, naglasivši kako je u pripremi potpisivanje sporazuma između Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda o izmještanju ceste od obale Kupe prema Gradecu Pokupskom, čime se rješava problem sigurnosti prometa i izoliranosti ovoga naselja za vrijeme poplava.

Otvorenje skulpture Jane

Povodom dana Općine na središnjem je trgu otkrivena skulptura Jane, čime je trajno obilježeno najpoznatije izvorište mineralne vode u Hrvatskoj, ono Jamničke kiselice. Čast da otvori skulpturu pripala je izaslaniku predsjednika Sabora, Andriji Hebrangu, uz kojeg su svečanosti u Pisarovini nazočili i brojni drugi visoki gosti u dužnosnici koji su razgledali i novootvorene prostorije Općine, koje su također otvorene povodom proslave Dana općine.