Tomislav Tomašević predstavio zamjenike: Danijela Dolenc i Luka Korlaet ulaze u utrku za Zagreb

Tomašević je istaknuo da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana

Matija Habljak/PIXSELL

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević predstavio je kandidate za svoje zamjenike – Danijelu Dolenec i Luku Korlaeta, istaknuvši da će s njima funkcionirati kao tim koji će podići kvalitetu života građana.

– Doista vjerujem da ćemo biti super tim koji će dobro upravljati ovim gradom i koji će podići kvalitetu života građana, kazao je Tomašević na konferenciji za medije.

Kao kandidatkinja za prvu zamjenicu gradonačelnika, Dolenec je najavila kako će se na toj funkciji fokusirati na preustroj funkcioniranja gradske uprava, jačanje i razvijanje partnerskog upravljanja zajedno s građanima te na osnaživanje Zagreba kao sveučilišnog centra i centra inovacija. Među ostalim, najavila je kako će revidirati ugovore o vanjskim uslugama Grada Zagreba, kao i ugovore o agencijskom radu kako bi se agencijski rad smanjio ili ukinuo.

Korlaet je najavio kako će se kao drugi zamjenik gradonačelnika baviti urbanizmom, stanovanjem i protupotresnom obnovom, istaknuvši da je urbanizam u krizi, a da ga on želi promovirati kao disciplinu koja usuglašava interes sviju, a ne samo privatnog kapitala. Upozorio je i na probleme stanovanja u Zagrebu koji je, ističe, postao ‘nepriuštiv’ građanima te dodao da platforma Možemo! ima set alata i akcija kako bi se okrenuo trend rasta cijena stanovanja. Najavio je i kako će platforma predstaviti ubrzani okvir za poslijepotresnu obnovu Zagreba koja 400 dana nakon potresa, sporo napreduje.