TOMISLAV TOMAŠEVIĆ, gradonačelnik Zagreba: Žičara je “financijski uteg” za Grad Zagreb

Sutra sastanak s ministarstvima

Davorin Visnjic/PIXSELL

Zbog Sljemenske žičare, u čiju je izgradnju uloženo više od 700 milijuna kuna, a još uvijek joj nedostaje jedna uporabna dozvola, Tomašević je najavio da će sutra održati sastanak s ministrom prometa i infrastrukture Darkom Horvatom i predstavnicima ministarstva zdravstva.

-Žičara je preglasna za nekoliko decibela u odnosu na postojeći pravni okvir koji definira da žičara nije prometna infrastruktura. Da je prometna infrastruktura, ta razina buke bi bila prihvatljiva- rekao je Tomašević.

Unatoč tome, dodao je, Gradska uprava paralelno radi na tri rješenja za žičaru – vode se razgovori o primjeni pravnih propisa, radi se na dobivanju privremene uporabne dozvole jer je do sada, dodatnim radovima, smanjena razina buke žičare kako bi se zadovoljili i sadašnji kriteriji, a u tijeku je i javna nabava za izvođača radova za postavljanje dodatne zvučne izolacije.

-Doista se nadam da će barem jedna od te tri opcije što prije dati rezultate i da će se žičara moći otvoriti. Sada je stvarno krajnje vrijeme da se to dogodi- rekao je Tomašević dodavši da je sadašnje stanje “financijski uteg za Grad Zagreb”.